Cea de-a VII-a ediție a festivalului Stradivarius Music Nights by The Castle aduce în fața publicului meloman hunedorean muzicieni cu renume național și internațional, ce vor interpreta lucrări din repertoriul celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, într-un cadru de poveste.
În perioada 27–29 august, Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui momente artistice care îi vor da viață în ochii spectatorilor. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Entertix pentru fiecare seară de concert, accesând următorul link: https://bit.ly/stradivariusmusicnights
Programul Festivalului:
- 27 August 2024 – Classical Meditation
Deschiderea festivalului aduce în fața publicului doi virtuozi ai muzicii clasice: Liviu Prunaru (vioară) și Ana Silvestru (pian). În cadrul concertului vor fi interpretate lucrări de George Enescu, Jules Massenet, Johannes Brahms, Henryk Wieniawski, Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saëns și Antonio Bazzini.
Liviu Prunaru, concertmaestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, și Ana Silvestru, pianistă cu o carieră internațională remarcabilă, vor oferi publicului o experiență muzicală de neuitat. - 28 August 2024 – Corvin Castle Classic Jazz
Seara de jazz va fi animată de prezența extraordinară a lui Marian Petrescu, câștigător al unui premiu Grammy și unul dintre cei mai buni pianiști de jazz din lume, renumit pentru abilitatea sa incredibilă de a improviza și de a îmbina stilurile de jazz. Alături de Arthur Balogh (contrabas) și Sergiu Cătană (percuție), Petrescu va interpreta lucrări celebre de Oscar Peterson, Miles Davis, George Gershwin, Brahms, Rachmaninoff și Ceaikovski. - 29 August 2024 – Summer String Music
Festivalul se va încheia cu un concert dedicat muzicii de coarde, unde renumitul violonist Florin Iliescu, acompaniat de Ansamblul de Coarde al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, va interpreta lucrări de Karl Jenkins, Johann Sebastian Bach și Antonín Dvořák. Florin Iliescu, prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonice Radio din Frankfurt, promite o seară plină de emoție și virtuozitate, în perfectă armonie cu atmosfera medievală a Castelului Corvinilor.
Pe tot parcursul festivalului, publicul va avea ocazia să admire și expoziția de pictură „Neo-renașterea,” semnată de maestrul Mircea Valeriu Deaca, care va fi găzduită în interiorul castelului.
Dobondi Art s-a născut din dorința de a-i promova în România pe artiștii de origine romănă stabiliți în străinătate. „Considerăm cultura un motor al implementarii evenimentelor care unesc oamenii în evoluția lor artistică, creativitate și, de ce nu, în bunătate și armonie. Am gândit un Festival de trei zile, două fiind destinate muzicii clasice și o zi destinată jazzului. Prima ediție a fost în 2017, iar în acest an vom avea cea de-a VII-a ediție; datorită pandemiei, ediția din 2020 a fost reprogramată. Managementul proiectului, formula artistică, găsirea colaboratorilor potriviți, au fost realizate riguros, astfel încât prin organizarea unui festival de muzică clasică, Dobondi Art să contribuie la promovarea și perpetuarea artei muzicale, dar și la dezvoltarea culturală, economică și socială a comunității gazdă. Ne bucurăm și în acest an (ca și în edițiile anterioare) de sprijinul unui finanțator privat – grupul de firme AVIS 3000 – iubitor și susținător al artei. Deschiderea Primăriei Hunedoara către evenimente culturale de înaltă ținută artistică ne permite desfășurarea Festivalului în curtea Castelului Corvinilor. Partener de mobilitate este AutoSchunn”, se arată într-un comuunicat al Asociației Dobonti Art.