FRF a respins cererea clubului Corvinul Hunedoara privind dreptul la promovare în Liga I

FRF a respins cererea clubului Corvinul Hunedoara privind dreptul la promovare în Liga I

Comitetul Executiv al FRF întrunit în data de 22 august 2024 a decis repingerea cereii depuse de Clubul Sportiv Corvinul Hunedoara privind dreptul de promovare în primul eșalon valoric al fotbalului românesc.

În motivația deciziei, FRF a prezentat următoarele argumente:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului.

Ca urmare a acestei decizii, chiar dacă se va clasa din nou pe prima poziție a clasamentului lșa finalul ediției 2024-2025 a Ligii a II-a, Corvinul Hunedoara nu va avea drept de promovare în Liga I la finalul actualei ediții a competiției.

Conducerea clubului Corvinul Hunedoara consideră decizia FRF drept un act de mare nedreptate. Într-un comunicat de presă, reprezentanții clubului hunedorean arată că decizia vine după ce, iniţial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea transmisă de CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din „club de drept public” în „club de drept privat” (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislaţiei sportive), documentele fiind întocmite cu respectarea legislaţiei în vigoare şi depuse în termen.

„După ce Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competiţiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situaţie fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din ţara noastră. Reamintim că administraţia locală şi conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reuşit să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect şi depuse în termen, însă opoziţia manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeș a făcut să se ajungă la o decizie injustă faţă de clubul nostru, faţă de suporterii noştri şi faţă de ideea de întrecere fotbalistică în sine. Mulţumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce priveşte participarea în competiţiile europene cât şi în ce priveşte parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obţine dreptul de promovare. Din păcate, contestaţiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde”, se arată în comunicatul de presă emis de conducerea CS Corvinul Hunedoara.