Zonă de promenadă cu mobilier urban modern și eleganță estetică, la Lupeni

Zonă de promenadă cu mobilier urban modern și eleganță estetică, la Lupeni

Între preocupările administrației publice locale din municipiul Lupeni, pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii publice și de înfrumusețare a localității, crearea unor locuri considerate în limbaj modern „instagramabile” constituie o direcție de acțiune constantă pentru edilii acestui apreciat municipiu-stațiune turistică din Valea Jiului.

În acest context, încă de la preluarea mandatului său de primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și-a propus să pună în valoare acele locuri cu potențial de interes public atât pentru cetățenii din localitate, cât și pentru cei care ajung aici ca vizitatori. Una dintre zonele de acest fel care se bucură de apreciere unanimă este zona Parcului CAP, devenit principalul loc de întâlnire al comunității locale, loc de desfășurare al multor evenimente publice și, în egală măsură, un loc în care cei care tranzitează municipiul Lupeni sau cei care ajung aici ca vizitatori, opresc pentru a imortaliza instantanee sub cupola cu umbreluțe, sub pergolele cu flori sau pur șiu simplu pe aleile parcului.

Zona Parcului CAP trece în această perioadă printr-un nou proces de modernizare, odată cu introducerea unor noi elemente de arhitctură urbană care însoțesc proiectul de infrastructură rutieră, prin care a fost realizat aici un nou sens giratoriu a cărui eficiență în fluidizarea traficului în zonă este deja o realitate. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, în scurt timp sensul giratoriu va fi complet finalizat, odată cu instalarea și punerea în funcțiune în centrul acestuia a unei perdele de apă, elementul de arhitectură urbană ales pentru a „mobila” acest nou sens giratoriu.

Mai mult, după cum dă asigurări primarul Lucian Resmeriță, în proiect sunt prevăzute a fi eliminate cablurile de pe stâlpii de iluminat stradal, acestea fiind introduse într-o rețea tehnică subterană. În același timp, în zona noului sens giratoriu ”Parc CAP” va fi realizat un nou sistem de iluminat public, eficient și modern, prin amplasarea de lumini care să asigure vizibilitate maximă în sensul giratoriu, pentru siguranța traficului pe timpul nopții.

Până atunci, proiectul de reamenajare urbanistică a zonei Parc CAP Lupeni continuă. În aceste zile, în zonă au fost aduse și noile componente de mobilier stradal, care sunt apreciate deja ca fiind nu doar un element de noutate la nivelul Văii Jiului, ci și unele de o eleganță specifică marilor orașe, așa cum se poate observa din primele imagini publicate chiar de primarul Lucian Resmeriță, pe pagina sa de socializare și așa cum ele sunt deja văzute de oameni în zona CAP Lupeni.

„Continuăm amenajarea urbanistică din zona Parcu CAP, conform proiectului pe care l-am realizat încă de anul trecut și pentru care am reușit să obținem acum finanțarea necesară. Avem deja în funcțiune aici noul sens giratoriu, a cărui eficiență este categorică, fapt confirmat de toți participanții la trafic. Continuăm cu amenajarea fântânii arteziene din mijlocul sensului giratoriu, dar și cu amplasarea de mobilier stradal modern. Am adus aici câteva bănci de odihnă cu inserții de vegetație naturală și am convingerea că cetățenii municipiului Lupeni vor aprecia această înfrumusețare a acestei zone și că vor avea grijă să păstrăm aceste noi elemente de arhitectură urbană, să le îngrijim și să ne bucurăm de ele”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Proiectul de reamenajarea a zonei CAP urmează să fie finalizat în această toamnă, însă administrația publică locală de la Lupeni are în plan și alte proiecte similare, prin care pe raza municipiului Lupeni să apară cât mai multe astfel de zone „instagramabile”, de care să se bucure deopotrivă cetățenii și vizitatorii municipiului.