Investiții europene în eficientizarea Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Investiții europene în eficientizarea Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Clădirea principală a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani, incluzând sala de spectacole, urmează să fie obiectul unor investiții semnificative, derulate aici de Consiliul județean Hunedoara, odată cu implementarea unui proiect european care are drept scop reabilitarea clădirii și eficientizarea energetică a spațiilor aferente instituției de cultură din Valea Jiului.

Procedurile de licitație pentru această investiție au fost finalizate, iar în perioada următoare urmează să fie emis și ordinul de începere al lucrărilor.

Valoarea contractului este de 8.147.624,93 lei, fără TVA.

Proiectul include lucrări complexe asupra clădirii, cum sunt: izolarea termică a fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu, montarea unei platforme de transport pentru persoane cu dizabilități și realizarea unui acoperiș tip terasă, cu excepția acoperișului peste foaier, care va fi doar termoizolat. De asemenea, vor fi refăcute jgheaburile, burlanele, șorțurile de tablă, trotuarele de protecție, și se vor realiza intervenții la soclurile mozaicat și de marmură, zona bosaje, trepte și platforme exterioare, precum și reamenajarea aleilor pietonale din jurul imobilului.

În ceea ce privește instalațiile aferente clădirii, proiectul prevede modernizarea instalației de distribuție pentru agent termic și apă caldă de consum, montarea unor sisteme inteligente de contorizare și urmărire a consumurilor energetice, înlocuirea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie, alimentarea cu energie electrică, înlocuirea instalațiilor de iluminat și de securitate, a echipamentelor de climatizare cu sisteme noi eficiente energetic, montarea recuperatoarelor de căldură, a panourilor fotovoltaice și solare presurizate pe acoperiș.

Finanțarea lucrărilor din cadrul acestui proiect de investiții al CJH se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență.