Pilotul bucureștean Julian Răduță este câștigătorul Trofeului Straja 2024 la automobilism

Pilotul bucureștean Julian Răduță este câștigătorul Trofeului Straja 2024 la automobilism

Sute de cai putere, motoare turate la maxim, adrenalină și spectacol automobilistic total au fost elementele care au consemnat succesul unei noi ediții a Trofeului Straja la automobilism, competiție contând pentru etapa a VII-a a Campionatului Național de Viteză în Coastră.

Evenimentul, organizat pentru a treia oară în municipiul Lupeni sub egida Federației Române de Automobilism, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, Consiliului județean Hunedoara, DGAMPT Hunedoara, Asociația Pro Straja și Clubul Auto Bilic Brașov, s-a bucurat de participarea unui număr de peste 50 de sportivi și tot atâtea mașini de curse, care s-au întrecut pe excelentul circuit automobilistic de viteză în coastă de la Straja.

După ce, la primele două ediții ale „Trofeului Straja”, brașoveanul Octavian Ciovică și-a adjudecat victoria, în lipsa acestuia de pe tabloul de start al ediției din acest an a competiției, „Trofeul Straja” adaugă un nume nou pe lista scurtă a deținătorilor acestui trofeu. Astfel, bucureșteanul Julian Răduță și-a adjudecat primul loc în clasament, cu un timp de 5:54,712 obținut cu automobilul său Ossela PA 2000. Pilotul bucureștean obține astfel prima sa victorie la general în cadrul Campionatului National de Viteză în Coastă.

Acesta a fost urmat în clasamentul general de Emil Ghinea din Mangalia, la manșa autoturismului Norma M20 EVO, care deși a reușit să se impună în prima manșă de concurs în fata lui Răduță cu o jumatate de secundă, a redus viteza în a doua manșă și a pierdut cursa cu bucureșteanul la o diferență de numai 3 secunde.

Dominic Marcu, unul dintre cei mai îndrăgiți piloți de pe circuitul de la Straja la toate edițiile de până acum ale competiției, s-a clasat anul acesta pe poziția a treia în clasamentul general, rezultat obținut la manșa singurului automobil electric înscris în competiție: Tesla Model S Plaid, reușind un timp general de 6:10,790.

Florian Alin Opritescu s-a clasat pe primul loc la Categoria I, obținând victoria cu automobilul său VW Scirocco și clasându-se pe locul IV la general.

Același Julian Raduță a reușit să câștige și Categoria II a competiției, în care corcurează prototipurile, monoposturile și biporturile, acesta fiind urmat de Emil Ghinea, care însă este deja campion național la Categoria II în sezonul 2024 grație rezultatelor obținute în etapele precedente.

La Categoria III de concurs, Dominic Marcu a fost delcarat câștigător. Misiunea sa a fost însă una ușoară, acesta fiind singurul pilot care a concurat în cadrul acestei categorii de concurs.

La Categoria Juniori si Debutanti, Nicolas Benea s-a impus categoric în fata lui Flavius Croitoriu, care a luat startul pentru prima data în Campionatul National de Viteză în Coastă, acesta participand la bordul unui Renault Clio Rally5.

Rezultatele complete ale etapei a VII-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă – Trofeul Straja pot fi consultate aici .

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coasta va avea loc la Baia Mare, în perioada 7-8 Septembrie 2024, aceasta fiind ultima din actuala ediție și desfășurându-se ca etapă comună cu Trofeul National Masters de Viteză în Coastă.

Câștigătorii Trofeului Straja 2024 au fost premiați duminică, 25 august 2024, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Cultural ”Minerul” din municipiul Lupeni.

”Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la acest eveniment sportiv de anvergură. Felicitări câștigătorilor și tuturor concurenților care au făcut un real spectacol pe patru roți la Lupeni și mulțumiri publicului care, a fost excepțional. De pe acum, municipiul Lupeni este cunoscut ca fiind nu doar o stațiune de schi apreciată, ci și locul în care se desfășoară un important trofeu automobilistic din România” a concluzionat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.