Fotbaliștii de la Minerul Lupeni sunt pregătiți pentru startul noului campionat în Liga a III-a

Fotbaliștii de la Minerul Lupeni sunt pregătiți pentru startul noului campionat în Liga a III-a

Sâmbătă, 31 august 2024 se vor disputa primele partide de fotbal din cadrul ediției de campionat 2024/2025 din Liga a III-a. Din acest an, pe tabloul competiției, este înscrisă și echipa Minerul Lupeni, care a reușit să obțină promovarea în Liga a III-a valorică ca urmare a unei decizii luate de Federația Română de Fotbal, despre care am informat la vremea respectivă.

În primul meci din noua ediție a campionatului Ligii a III-a, fotbaliștii de la Minerul Lupeni vor întâlni pe teren propriu, una dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului românesc: „Poli” Timișoara. Partida dintre Minerul Lupeni și Poli Timișoara se va disputa pe stadionul „Minerul” din Lupeni sâmbătă, 31 august 2024, de la ora 18,00.

În Liga a III-a, Minerul Lupeni a fost repartizată în Seria a 8-a din care mai fac parte echipele: Politehnica Timișoara, Viitorul Arad, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, CS Timișul Șag, CS Avântul Periam, ACS Progresul Pecica, CS Lotus Băile Felix, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei  și CSC Peciu Nou.

Odată cu revenirea în eșalonul Ligii a III-a la fotbal, Minerul Lupeni și-a întărit lotul de jucători, astfel încît Dan Voicu, devenit director sportiv al clubului din  Valea Jiului va avea la dispoziție un lot de jucători format din: Raț, Tonca, Drîngă (venit de la Viitorul Șimian) – portari; Androne, Mazilu, Doboș (venit de la CSM Lugoj), Ciucurescu (venit de la Gloria Geoagiu), Toma (venit de la CFR Cluj), Vlad (venit de la Viitorul Șimian), Dulap (venit de la Viitorul Șimian), Hârsan – fundași; Mândreci, Bănceanu, Creciunesc, Prem, Marinca (venit de la Gloria Geoagiu), Petea (venit de la Viitorul Șoimuș), Cercel (venit de la CSU Craiova II) – mijlocași; Baidoo (venit de la Viitorul Șimian), Eshun (venit de la Viitorul Șimian), Ayemantey (venit de la Unirea Sântana), Iepure și Tanți – atacanți.

Minerul Lupeni îi va avea în acest an ca antrenori pe: Aurel Moldovan (antrenor principal) și Andrei Tonca (antrenor portari).

Susținerea echipei de fotbal Minerul Lupeni în ediția de campionat 2024-2025 în Liga a III-a va fi asigurată datorită aceluiași parteneriat de succes care a condus la reînvierea sportului din această localitate, încheiat între Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni și companiile Comexim-R (Emil Părău), Diacom (Constantin Dicu) și Hercules (Ioan Hațegan).

Obiectivul echipei Minerul Lupeni odată cu revenirea în Liga a III-a este menținerea echipei în prima jumătate a clasamentului, consolidarea echipei și oferirea unui spectacol fotbalistic de calitate, care să ofere publicului bucuria fotbalului-spectacol și să readucă pe stadion cât mai mulți suporteri.

Hai, Minerul! Succes!