Lucrările de pe șantierele de investiții publice din Lupeni s-au reluat în forță

Lucrările de pe șantierele de investiții publice din Lupeni s-au reluat în forță

Perioada concediilor de vară s-a încheiat, canicula atipică pentru regiunea Văii Jiului s-a mai domolit, drept urmare pe șantierele de investiții publice din localitățile Văii Jiului, muncitorii și utilajele și-au refăcut apariție.

Este și cazul municipiului Lupeni, unde în aceste zile au reînceput în forță lucrările deschise încă din primăvară pe șantierele de pe domeniul public. După cum precizează primarul municipiului Lupeni, în această toamnă se va lucra intens, pentru că multe proiecte au ca termen de finalizare anul 2024. Este și cazul investițiilor în infrastructura de rutieră și pietonală care au ca obiectiv modernizarea mai multor străzi, trotuare și parcări din municipiul Lupeni. „În aceste zile au fost reluate lucrările pe șantierele deschise de Primăria municipiului Lupeni pe străzile Frumoasa, Plopilor, Gorunului, Vîscozei și Tineretului. Aici, derulăm lucrări ample, care prevăd asfaltarea integrală a drumurilor și trotuarelor, precum și configurarea și asfaltarea de zeci de noi locuri de parcare. În plus, am reușit în acest program de investiții și construim și prima rețea de colectare a apelor pluviale, ceea ce înseamnă că vom reduce riscurile de inundație în sezonul ploilor, în aceste zone ale municipiului Lupeni. Lucrăm de asemenea, la finalizarea sensului giratoriu din zona Parc CAP, unde am reușit să facem încă un pas înainte în ceea ce privește înfrumusețarea acesteia. Sunt însă multe alte șantiere pe raza municipiului Lupeni, în care se va lucra în această toamnă, iar alte proiecte noi stau gata să înceapă, având ca termen de execuție anul 2025”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un amplu program de modernizare, menit să îmbunătățească condițiile de trai pentru locuitorii orașului și să dezvolte zona din punct de vedere economic și turistic. Proiectele aflate în derulare sunt finanțate atât din fonduri guvernamentale, cât și din surse europene, iar administrația locală își propune să finalizeze o mare parte dintre ele până la sfârșitul anului. Modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea utilităților sunt printre prioritățile principale ale mandatului primarului Resmeriță, care și-a exprimat speranța că aceste inițiative vor contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a municipiului Lupeni.