Apă potabilă de calitate, garantată în toată rețeaua de învățământ din Valea Jiului

Apă potabilă de calitate, garantată în toată rețeaua de învățământ din Valea Jiului

Elevii care se vor întoarce de luni, 9 septembrie 2024, la școală vor avea la dispoziție apă potabilă de cea mai bună calitate, în toate unitățile de învățământ din Valea Jiului.

Garanțiile vin din partea directorului general al Apa Serv Valea Jiului, care administrează întreaga rețea de distribuție a apei potabile în această zonă a județului Hunedoara. Ing. Cristian Ionică arată că, în acest scop, în perioada premergătoare debutului noului an școlar, reprezentanții operatorului regional de furnizare a apei potabile în Valea Jiului și-au intensificat activitățile de verificare a instalațiilor din grădinițe, școli și licee, precum și activitățile de verificare a calității apei potabile.

„Am intensificat în această perioadă, programul de monitorizare a apei potabile în toate unitățile de învățământ din Valea Jiului. Asta înseamnă că, pe lângă prelevările curente de probe de la limita de proprietate, acum facem o serie de recoltări suplimentare de probe din interiorul spațiilor din rețeaua școlară a Văii Jiului, pentru că vrem să ne asigurăm că nu există nici un fel de probleme în ceea ce privește calitatea apei potabile de la robinet în unitățile școlare. Aceste măsuri sunt necesare având în vedere că instalațiile de distribuție de la unitățile de învățământ nu au mai fost utilizate de o bună perioadă de timp, pe perioada vacanței”, a declarat Cristian Ionică, directorul Apa Serv Valea Jiului.

În același timp, având în vedere că în multe din unitățile școlare au fost realizate investiții semnificative privind modernizarea infrastructurii școlare, inclusiv înlocuirea de rețele de apă și canalizare, reprezentanții Apa Serv Valea Jiului împreună cu administratorii de grădinițe, școli și licee au efectuat o serie de verificări cu privire la modul de funcționare al rețelelor noi de alimentare cu apă, dar și a vechilor rețele de distribuție, iar acolo unde au fost semnalate mici probleme legate de funcționarea acestora au fost luate măsuri, astfel încât elevii și profesorii să nu întâmpine nici un fel de probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă și calitatea acesteia, odată cu începerea noului an de învățământ.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică spune că astfel de acțiuni au avut loc în toate cele 8 licee, 21 de școli și 10 grădinițe din rețeaua educațională a Văii Jiului, în care se vor desfășura cursuri în anul școlar 2024-2025. „Din fericire, la acest moment nu există nici un fel de probeme legate de furnizarea apei potabile în unitățile de învățământ din Valea Jiului, nici din perspectiva calității apei, nici din cea a necesarului de consum și nici din cea a instalațiilor de alimentare. Chiar și în aceste condiții, reprezentanții companiei Apa Serv vor continua să monitorizeze indicatorii de calitate și buna funcționare a rețelelor de alimentare cu apă potabilă, precum și a rețelelor de canalizare, din întreaga rețea educațională a Văii Jiului, pe tot parcursul anului școlar”, a mai precizat Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.