Festival de toamnă la Exploatarea Culturală Petrila

Festival de toamnă la Exploatarea Culturală Petrila

Spațiul generos al Exploatării Culturii Petrila devine în acest week-end scena unui noul eveniment cultural cu multiple activități dedicate iubitorilor de muzică, arte și robotică, în cadrul unei noi ediții a Festivalului „Exploatarea de toamnă”.

Evenimentul este programat să se desfășoare sâmbătă, 7 septembrie 2024, începând cu ora 16,00 după următorul program:

  • 16:00 Genius Loci | Lansare album și discuție cu Gabriel Amza, la Muzeul Salvatorului Minier
  • 17:00 Power Vibes, Alexandru Anastasiu și studenții Academiei Autumn Vibes ediția a 7a, la Centrul Pompadou
  • 17:30 Robotics Valley și KICKOFF Season #9 BRD FIRST Tech Challenge, la Dispensarul vechi
  • 18:00 Muzeul Cineastului Amator Reșița @ Petrila: expoziție, proiecție de film și dezbatere, la Centrul Pompadou

Evenimentul este organizat în parteneriat de Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hd și Planeta Petrila, cu susținerea Consiliul Judetean Hunedoara și a Primăriei Orașului Petrila.

„Căutând orice oportunitate pentru a pune în valoare spațiile din ansamblul fostei mine, ne bucurăm că am reușit să aliniem o serie de intenții bune și inițiative cu substanță. Astfel că roadele culturale ale toamnei se învârt în jurul câtorva tematici devenite deja clasice: carte, fotografie, muzică, inovație, film și dialog – dezbatere. Ne bucurăm că îi vom avea alături pe Gabriel Amza, Alexandru Anastasiu și studenții Academiei Autumn Vibes, elevii echipelor de robotică din Valea Jiului, precum și pe Ioana Ciolea și Andrei Bălbărău. Nu în ultimul rând, vă invităm la o dezbatere pe tema rolului femeii în societate, prefațând sărbătoarea de a doua zi”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Participarea publicului la toate evenimentele cuprinse în programul ”Exploatării de toamnă” de la Mina Petrila este gratuită și binevenită!