Noul an școlar începe la Lupeni în școli și grădinițe ultramoderne

Noul an școlar începe la Lupeni în școli și grădinițe ultramoderne

În municipiul Lupeni, autoritățile administrației publice locale au investit peste 40 de milioane de lei numai din fonduri europene pentru ca rețeaua educațională administrată de Primăria municipiului Lupeni să fie una la cele mai înalte standarde europene în materie. Toate unitățile de învățământ, fie ele grădinițe, școli primare și gimnaziale ori licee au fost cuprinse în programele de investiții derulare de Primărie. Mai mult, prin resursele atrase de municipalitate, au fost construite și unități educaționale noi.

Chiar dacă, în cele mai multe din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Lupeni încă sunt în plin proces de derulare o seamă de investiții semnificative în modernizarea infratructurii școlare și dotarea corespunzătoare a sălilor de clasă, laboratoarelor, atelierelor, sălilor sau terenurilor de sport, noul an școlar 2024/2025 va începe în condiții optime în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiul Lupeni!

Asigurările vin chiar din partea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care spune că s-au găsit cele mai bune soluții pentru ca toți copiii să poată începe noul an școlar sub cele mai bune auspicii. Unitătile de învățământ din municipiul Lupeni sunt pregătite pentru deschiderea noului an școlar. După cum bine știți la nivelul municipiului nostru se află în derulare  mai multe proiecte de modernizare și dotare  a unităţilor de învăţământ, pentru că, ne dorim să oferim cele mai bune condiții de studiu copiilor din municipiu și putem spune cu mândrie, că in toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului nostru,  se vor face investiții pe fondurile europene. Le mulțumesc tuturor directorilor din rețeaua de învățământ a municipiului nostru, cadrelor didactice și auxiliare pentru modul responsabil în care au pregătit unitățile școlare pentru reîntâlnirea cu elevii și preșcolarii.  Tuturor, le doresc de pe acum un an școlar cu succes,  și-i asigur de faptul că, administrația publică locală și, eu personal,  suntem mereu aproape de elevi, de profesori și de părinți”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Edilul a făcut public și stadiul investițiilor care se derulează în prezent la unitățile din sectorul educațional pe raza municipiului Lupeni:

  • Școala Gimnazială nr. 1- reabilitată în totalitate, se lucrează la noua sală de sport și curtea școlii;
  • Școala Gimnazială nr. 2 – reabilitată, sala de sport reabilitată, se lucrează la curtea școlii;
  • Școala Gimnazială nr. 3 – reabilitată, curtea școlii reabilitată, se lucrează la noua Sală de sport;
  • Liceul Tehnologic – se lucrează la reabilitarea școlii și la atelierele școlare, elevii vor începe cursurile în clădirea de sus;
  • Liceul Teoretic „MIRCEA ELIADE” – se lucrează la reabilitarea școlii, elevii încep cursurile după un program bine stabilit;
  • Grădinița din Cartierul Viitorului – construcție nouă;
  • Grădinița Tineretului – reabilitată în totalitate;
  • Grădinița nr. 5 se reabilitează, copiii încep cursurile normal;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”( zona BCR ) – urmează să se reabiliteze, s-a extins cu o nouă grupă;
  • Grădinița „Lumea Copiilor” ( zona Piață) – se află în reabilitare;
  • Grădinița Parângului – stare foarte bună de funcționare.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță precizează totodată că, în paralel, administrația publică locală continuă derularea programelor de investiții în unitățile de învățământ, programe realizate în principal prin intermediul programelor cu finanțare europeană accesate de Primăria Lupeni, însă administrația locală are în vedere în continuare atragerea de finanțări pentru modernizarea continuă a sistemului local de educație, la cele mai moderne cerințe europene în materie.