”Stropi de rouă” dăruiți iubitorilor de artă din Lupeni de pictorul Ioan Frătuțiu

”Stropi de rouă” dăruiți iubitorilor de artă din Lupeni de pictorul Ioan Frătuțiu

Numele pictorului lupenean Ioan Frătuțiu este cunoscut de mulți ani pentru iubitorii de arte plastice din municipiul Lupeni, iar lucrările acestuia se regăsesc în multe din locuințele oamenilor din această localitate.

De cîțiva ani, picturile lui Ioan Frătuțiu și-au făcut un binemeritat loc și pe simezele Galeriei de artă „Iosif Tellmann” din Lupeni unde, după debutul expozițional din 2022, artistul a regăsit frecvent momentele ideale pentru a-și expune lucrările.

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, la Galeria de artă „Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a avut loc un nou vernisaj expozițional cu lucrări create de pictorul Ioan Frătuțiu, care are și calitatea de membru al Asociației Culturale „Iosif Tellmann” din localitate. Peste 20 de lucrări, în cea mai mare parte creații noi ale artistului lupenean, sunt expuse pe simezele galeriei în aceeastă expoziție, sugestiv intitulată „Stropi de rouă”. Lucrările realizate în ulei sau acril pe pânză au o tematică variată, de la flori, peisaje, fructe și până la natură statică, fiecare purtând amprenta specifică a acestui talentat pictor.

Artistul plastic Ioan Frătuțiu spune că a îmbrățișat cariera artistică mai cu seamă după ce s-a pensionat, după ani de muncă în sectorul minier, însă recunoaște că pasiunea pentru pictură o are încă din copilărie.

Expoziția „Stropi de rouă” rămâne deschisă publicului iubitori de arte plastice din municipiul Lupeni și din toată Valea Jiului până la mijlocul lunii octombrie și poate fi vizitată gratuit.

La vernisajul de sâmbătă, 7 septembrie 2024, i-au fost alături artistului lupenean numeroși colegi, membri ai Asociaţiei Culturale „Iosif Tellmann’’ și iubitori de artă din municipiul Lupeni. Așa cum se întâmplă la fiecare eveniment găzduit aici, pictura a făcut încă o dată „casă bună” cu muzica, cei prezenți având ocazia de a-i asculta pe tinerii artiști Amalia Bobîrnat, Daria Neagoe şi Sorana Săvulescu, de la Cenaclul „Pas cu pas”, într-un mini-spectacol muzical coordonat de prof. Petronela Baldovin.

Felicitări!

Text și fotografii: Antoneta DUBAN