Social-democrații hunedoreni au început strângerea semnăturilor pentru susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu în alegerile prezidențiale

Social-democrații hunedoreni au început strângerea semnăturilor pentru susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu în alegerile prezidențiale

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului 2024 este la un pas de a începe, iar reprezentanții candidaților care și-au anunțat înscrierea în competiția electorală care va desemna viitorul Președinte al României pentru următorii 5 ani au demarat, la rîndul lor, campanie de strângere a semnăturilor de susținere necesare pentru înscrierea oficială a cursa electorală a candidaților.

În județul Hunedoara, liderii PSD, formațiunea politică cu cei mai mulți susținători (potrivit rezultatelor oficiale ale alegerilor locale din primăvara acestui an), au ieșit în teren pentru a strînge semnături pentru susținerea candidatului la Președinția României a acestei formațiuni politice, care este liderul partidului și Primul Ministru al României, Marcel Ciolacu.

La Deva, startul campaniei de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu a fost dat miercuri, 11 septembrie 2024 în Piața Victoriei, unde președintele organizației județene a PSD, Laurențiu Nistor, a stat de vorbă cu oamenii care au venit să semneze pentru susținerea înscrierii lui Marcel Ciolacu în alegerile prezidențiale. „Partidul Social-Democrat are șansa de a câștiga prin premierul Marcel Ciolacu funcția de președinte al României. Românii au nevoie de stabilitate și de siguranță în țara lor. Premierul Marcel Ciolacu a demonstrat, prin toate măsurile luate până acum, că este omul care poate asigura dezvoltarea și bunăstarea României”, a punctat președintele Laurențiu Nistor.

Acesta consideră că Marcel Ciolacu este calea sigură pentru România și este convins că hunedorenii vor participa în număr mare la campania de susținere a candidaturii acestuia pentru Președinție, dar mai ales în alegerile care vor avea loc la finele lunii noiembrie (turul I) și începutul lunii decembrie (turul al II-lea).

Acestora, liderul PSD, Marcel Ciolacu le-a transmis mulțumiri pentru susținere iar, în debutul ședinței de guvern din aceeași zi de 11 septembrie 2024, a dat asigurări că va găsi soluțiile pentru problema acută semnalată de pensionarii mineri și de celelalte categorii socio-profesionale care au lucrat în grupe de muncă speciale, cărora noua lege de recalculare a pensiilor le-a făcut o nedreptate. „Mulțumesc celor care semnează pentru candidatura mea la Președinția României și voluntarilor care participă la campania de strângere de semnături! Îmi asum să rezolv problemele minerilor și nevăzătorilor, dar șți ale altor oameni care se consideră nedreptățiți de legea recalculării pensiilor! Ei nu au vreo vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare, din interese de moment. Însă, fiţi sigur că voi rezolva aceste probleme prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înţelegere corectă! Nu prin acţiuni populiste, cu proiecte-fantomă depuse acum în Parlament ce modifică legea asumată anul trecut prin PNRR şi votată de toate partidele” a spus premierul Marcel Ciolacu, candidat al PSD pentru Președinția României.

Acesta a dat asigurări că va avea și un dialog direct cu pensionarii din minerit pentru a discuta pe marginea noii Legi a Pensiilor.