Contracte de finanțare pentru eficientizarea energetică a altor două blocuri din centrul municipiului Petroșani

Contracte de finanțare pentru eficientizarea energetică a altor două blocuri din centrul municipiului Petroșani

La sediul Primăriei municipiului Petroșani au fost semnate vineri, 13 septembrie 2024, două noi contracte de finanțare a unor proiecte care vizează realizarea de investiții în eficientizarea energetică a unor blocuri de locuințe de pe raza localității.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că vizate sunt blocurile 85 și 89 de pe strada 1 Decembrie 1918, situate în zona centrală a municipiului, în vecinătatea Cinematografului „Șerban Ionescu”.

”Acest blocuri vor fi reabilitate prin PNRR, iar lucrările cuprind anveloparea cu vată minerală, acolo unde este cazul se va înlocui tâmplăria și, de asemenea, ascensoarele vor fi înlocuite. Prin implementarea acestui proiect, consumul de energie va fi redus, fiind îmbunătățită performanța energetică a clădirii, contribuind totodată și la reducerea emisiilor de CO2”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Finanțarea acestor două noi proiecte de investiții este realizată din fonduri europene nerambursabile, fondurile alocate fiind de peste 10 milioane de lei, iar odată cu semnarea contractelor de execuție cu antreprenorul desemnat pentru executarea lucrărilor, acestea vor fi demarate în curând.