Minerul Lupeni deschide seria succeselor în Liga a III-a cu crucea pe tricouri și cu un respectat om de fotbal la timona clubului

Minerul Lupeni deschide seria succeselor în Liga a III-a cu crucea pe tricouri și cu un respectat om de fotbal la timona clubului

După două rezultate de egalitate cu Poli Timișoara (acasă) și Viitorul Arad (în deplasare), echipa de fotbal Minerul Lupeni a reușit sâmbătă, 14 septembrie 2024 să câștige primul meci disputat în seria a 9-a din Liga a III-a din noua ediție de campionat. Echipa din Valea Jiului a învins cu 4-2 CSC Ghiroda Timișoara, în urma unui meci apreciat la scenă deschisă de publicul tot mai numeros care revine în tribunele stadionului „Minerul” din Lupeni atât pentru spectacolul fotbalistic, dar și pentru a fi parte a spectacolul suporterilor din probabil cea mai frumoasă galerie constituită cel puțin la nivelul județului Hunedoara.

Poate că am putea considera victoria și una providențială, având în vedere că, așa cum bine remarca părintele Dimitrie Ivașco de la schitul Straja, aceasta vine și ca urmare a faptului că jucătorii de la Minerul Lupeni au îmbrăcat, în premieră, noul echipament de joc conceput de Emil Părău, principalul sponsor al clubului. „Dânsul a gândit un model de tricouri pentru jucători care să poarte semnul crucii pe pieptul lor. În acest meci au jucat pentru prima dată cu aceste tricouri cu crucea pe ele, chiar de ziua Crucii”, a observat părintele Dimitrie Ivașco.

Poate că, în egală măsură, această primă victorie obținută de Minerul Lupeni în noul campionat vine și ca urmare a faptului că pe banca oficială a Clubului Sportiv Municipal Minerul Lupeni a fost readus un om de fotbal de certă valoare, al cărui nume rezonează cu momente de glorie ale fotbalului din Lupeni: Florin Spînu.

Readucerea lui Florin Spânu la CSM Minerul Lupeni, ca președinte al clubului, este o altă mare victorie pe care parteneriatul pentru sport încheiat între Lucian Resmeriță (în numele administrației locale de la Lupeni) și Emil Părău (în numele sponsorilor clubului) reușesc să o consemneze. Asta cu atât mai mult cu cât Florin Spînu își anunțase în urmă cu câțiva ani retragerea din fotbal. Acesta a revenit însă anul trecut asupra acestei decizii, iar anul trecut a fost desemnat președinte al ACSO Filiași.

Florin Spînu este unul dintre cei mai valoroși oameni de fotbal din țara noastră, al cărui nume binecunoscut iubitorilor de fotbal din Valea Jiului, este unul rostit cu respect în lumea fotbalului. Pentru o bună perioadă de timp acesta a fost și membru al  Comitetului Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3. Ca președinte al echipei din județul Dolj, acesta a reușit performanța de a promova echipa de la Filiași, în doar 4 ani, din Liga a V-a în Liga a III-a.

Iubitorii de fotbal din municipiul Lupeni își aduc, desigur aminte, de Florin Spînu, din perioada de glorie a Minerului Lupeni, din anii de după 1990, atunci când acesta a jucat sub culorile acestei echipe. Florin Spînu a fost fotbalist la Minerul Lupeni, în perioada 1993-1995, timp în care s-a atașat de sportul lupenean și, mai ales, de suporterii de la Minerul Lupeni, pe care s-a bucurat să-i regăsească acum, după zeci de ani, la fel de pasionați de sport și la fel de atașați de echipa lor de suflet. Acesta își amintește cu plăcere de anii petrecuți ca fotbalist la Minerul Lupeni, unde a jucat alături de Marin Tudorache, Benone Popescu, Gașpar, Tony Sedecaru, Daniel Neiconi, Oaidă sau frații Păuna, dar și de interacțiunea cu Mircea Ciriperu sau Cornel Resmeriță, oamenii aflați la cârma echipei în acea perioadă. Tot așa cum își amintește de tribunele arhipline și de tumultul din tribunele stadionului de la Lupeni, la meciurile echipei de suflet a minerilor de aici.

Revenirea lui Florin Spînu la Minerul Lupeni, club cu care acesta a semnat un contract care-i aduce calitatea de președinte al CSM Minerul Lupeni este considerată de principalii coordonatori ai sportului lupenean, Lucian Resmeriță și, respectiv, Emil Părău drept o achiziție de bun augur în reconstrucția acestui club sportiv, în perspectiva evoluției echipei în Liga a 3-a, dar și a viitoarelor performanțe ale acestuia. „Provocările prezenței noastre în Liga a III-a sunt unele mari și suntem conștienți că revenirea echipei în acest eșalon al fotbalului românesc este una care necesită o creștere valorică a echipei, la nivel de jucători și antrenori, dar și o evoluție la nivelul conducerii clubului. Experiența în acest domeniu a lui Florin Spînu, valoarea confirmată a acestuia atât prin rezultatele de la clubul din Filiași, cât și în activitatea acestuia de la FRF sunt incontestabile și nu putem decât să îi mulțumim că a acceptat propunerea noastră de a reveni la Minerul Lupeni, unde împreună ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă în campionat și să oferim publicului fotbalul-spectacol pentru care tot mai mulți oameni din municipiul Lupeni se întorc, cu bucurie, în tribunele stadionului din Lupeni”, spune Emil Părău, cel care se ocupă îndeaproape de activitatea de la Minerul Lupeni.

În egală măsură, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, omul de numele căruia se leagă succesul proiectului care s-a materializat cu reînființarea clubului, echipei și tradiției fotbalistice de la Minerul Lupeni, apreciază, la rândul său, că parteneriatul cu Florin Spînu este unul care, neîndoielnic, aduce plusvaloare clubului sportiv. „Eu îmi aduc aminte din vremea în care, copil fiind, mergeam cu tatăl meu la stadion și ne bucuram de fotbalul-spectacol pe care-l jucau fotbaliștii de la Minerul Lupeni. Printre ei, se afla și Florin Spînu, un jucător despre care tatăl meu avea o părere foarte bună și despre care rostea cuvinte frumoase de apreciere. Nu am uitat acele lucruri și m-am bucurat atunci când domnul Emil Părău m-a anunțat că domnul Spînu a acceptat să vină alături de noi, la Minerul Lupeni și să ne sprijine în proiectul nostru sportiv care aduce atât de multă bucurie iubitorilor de fotbal din comunitatea noastră. Sunt convins că experiența dumnealui în fotbal va fi pentru noi un impuls de bun augur, iar victoria din meciul de sâmbătă, cu Ghiroda, este deja o confirmare a acestui fapt”, a declarat Lucian Resmeriță.

Încet-încet, chiar și în limita unor constrângeri bugetare, dar cu argumente mult mai puternice decât cele financiare, Minerul Lupeni strânge rândurile, se întărește cu oameni de sport valoroși, dedicați și implicați și promite celei mai frumoase galerii care s-a constituit și crește aici tot mai mult și tot mai frumos, că va demonstra că fotbalul poate fi acel spectacol demn de statutul de „rege al sporturilor” al jocului cu balonul rotund.

Succes!