Problematica pensiilor minerilor, în dezbaterea Comisiei de Dialog Social a județului Hunedoara

Problematica pensiilor minerilor, în dezbaterea Comisiei de Dialog Social a județului Hunedoara

La sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara a avut loc vineri, 13.09.2024, reuniunea Comisiei de Dialog Social Hunedoara. La întâlnirea, prezidată de prefectul Florina Doris Visirin, au mai luat parte secretarul de stat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale – Francisc-Oscar Gal, președintele Consiliului Județean Hunedoara – Laurențiu Nistor și cei doi subprefecți ai județului Hunedoara, Lorincz Szell și Constantin Fulga.

În cadrul ședinței au fost abordate teme de interes din problematica economică și socială din județul Hunedoara, respectiv:

  • Impactul noii legi a pensiilor asupra pensionarilor și lucrătorilor încadrați în condiții deosebite sau speciale de muncă.
  • Situația șomajului înregistrat în județ (șomaj total, rata șomajului, distribuție pe sexe, mediul de rezident, studii, vârstă).

Potrivit participanților la ședința Comisiei de Dialog Social Hunedoara, în problematica creată de prevederile noii legi a pensiilor, singurele pârghii pe care le dețin instituțiile județene privesc comunicarea către Guvern și instituțiile centrale a solicitărilor și observațiilor primite din teritoriu.

Următoarea întâlnire a membrilor Comisiei de Dialog Social a județului Hunedoara va avea loc în luna octombrie a acestui an.