Cum decid cazinourile online care vor fi opțiunile de plată pe care să le includă în portofoliul pentru jucători?

Sectorul digital a cazinourilor a înregistrat progrese majore în ultimii ani, contribuția acestuia la totalul încasărilor obținute de industria jocurilor de noroc ridicându-se la 35.13 miliarde de dolari, conform estimărilor Statista, platformă de colectare informații statistice din diverse domenii. În 2024, piața online a jocurilor de noroc valorează 97.15 miliarde de dolari, cu o prognoză favorabilă de creștere în umatorul cincinal de 6.47% pe an, rezultând în 2029 o valoare de 132.90 miliarde de dolari.

În ceea ce privește segmentul de cazinouri online, evoluția va fi tot pozitivă, cu o creștere prognozată de 5.56% pentru fiecare an din următorul cincinal, ceea ce rezultă în venituri de 46.04 miliarde de dolari. Creșterea se datorează atât celor 94.1 milioane de jucători în 2024, cât și extinderii portofoliului de metode de plată, cu opțiuni noi, precum Revolut, Apple Pay, A-Bon sau Aircash.

Mai mult decât atât, unii operatori deja au alocat bonusuri pentru folosirea acestor opțiuni de plată, precum este cazul ofertei platformelor de tip A-Bon casino, care acceptă metoda de plată A-Bon și unde jucătorii pot beneficia de extra cash la depuneri. De altfel, unul dintre argumentele luate în considerare de către operatorii de cazinou în selectarea metodelor de plată din portofoliul este posibilitatea de a le acorda bonusuri jucătorilor care folosesc astfel de opțiuni de plată. Oare, care sunt celelalte criterii în stabilirea metodelor de plată ce vor fi disponibile în casieria operatorilor online?

Criterii utilizate de operatorii de cazinou pentru acceptarea unor metode de plată în portofoliul instrumentelor de depunere și retrageri

  • Cazinourile internaționale caută să selecteze în primul rând acele soluții de plată cu acceptare cât mai largă la nivel global, dat fiind faptul că vor fi utilizate de jucători din multiple regiuni ale lumii. În acest caz, cardurile bancare (Mastercard, Visa, American Express, Visa Electron, Maestro, etc) sunt utilizate de aproape 82% din populația lumii.
  • De asemenea, portofelele electronice sunt folosite de peste 55% din populația lumii, urmând ca în doi ani să ajungă la un procent de 60%, conform NimbleApp Genie. De altfel, Skrill Moneybookers și Neteller, alături de Paysafecard se numără printre cele mai folosite portofele digitale în ultimii douăzeci și trei de ani. Pe lângă acceptarea la un nivel cât mai extins, operatorii de cazinou țin cont și de taxele și comisioanele aplicate de companiile care operează aceste instrumente de plată.
  • Un alt criteriu care contează în procesul de selecție este reprezentat de viteza de procesare, un aspect foarte important fiind constituit de viteza procesării retragerilor. De exemplu, portofelele digitale bifează un nivel de performanță excelent atât la depuneri, cât și retrageri, ceea ce le face un instrument de plată ideal pentru operatorii de cazinou. În schimb, transferul bancar, permite tranzacții cu sume foarte mari, dar procesarea operațiunilor necesită până la 5 zile.
  • Securitatea tranzacțiilor, utilizarea unor protocoale proprii de criptare a informațiilor, precum și asigurarea unor sisteme de autentificare cât mai avansate reprezintă alte criterii pe care cazinourile online le aplică atunci când selectează instrumente de plată. Autentificarea 2FA, validarea tranzacției cu coduri unice trimise prin SMS sau pe email, confirmarea operațiunilor de depunere și retragere cu o tehnologie de recunoaștere digitală sau facială sunt opțiuni de protejare a tranzacțiilor care sunt căutate de către operatorii de cazinou.
  • Nu în ultimul rând, ușurința în operarea tranzacțiilor, atât la depunere, cât și la retragere, pentru utilizatori, constituie un alt criteriu care este vizat de către operatorii de jocuri de cazinou online. Prin urmare, alegerea instrumentelor de plată de către cazinourile din mediul digital este un proces care necesită aplicarea unei varietăți de criterii obiective, care să le permite operatorilor să identifice opțiunile cele mai avantajoase în mod real atât pentru ei, cât și pentru jucători.