Problemele localităților rurale hunedorene, abordate în reuniunea Asociației Județene a Comunelor

Problemele localităților rurale hunedorene, abordate în reuniunea Asociației Județene a Comunelor

Consiliul Județean Hunedoara a găzduit, la finalul săptămânii, o întâlnire a Asociației Comunelor din județul nostru.

La invitația preșeidntelui acestei organizații care reunește cea mai mare parte a administrațiilor locale din comunele hunedorene, Damian Diniș – primarul comunei Băița, la această întâlnire au participat și președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, precum și prefectul județului Hunedoara, Florina-Doris Visirin. Liderii adminoistrației județene au apreciat că dialogul cu primarii prezenți și cu invitații la această dezbatere, a fost unul constructiv, cu scopul clar de a găsi soluții concrete pentru comunitățile rurale din județul Hunedoara.

La această întâlnire au participat de asemenea și reprezentanții ADI – Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara, ai operatorului regional Apa Prod SA Deva, ai Camerei de Conturi Hunedoara și ai Asociației Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân.

Unul dintre subiectele centrale a fost proiectul amplu de reabilitare și extindere a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, un proiect vital implementat de Apa Prod SA Deva cu fonduri nerambursabile. În plus, au fost abordate și alte aspecte esențiale, precum gestionarea activităților de salubritate, problema animalelor fără stăpân și provocările legislative cu care se confruntă administrațiile locale.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor a dat asigurări și cu acest prilej, că administrația județeană le va fi alături primarilor din comunele județului Hunedoara cu soluții și sprijin în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

La rândul său, mesajul către primarii și viceprimarii prezenți la reuniunea Asociației Comunelor din județul Hunedoara de către prefectul lorina-Doris Visirin  a fost orientat către procedura de investire a viitorilor primari și consilieri locali.