PSD mizează în alegerile parlamentare din județul Hunedoara pe experiență și continuitate!

PSD mizează în alegerile parlamentare din județul Hunedoara pe experiență și continuitate!

Rând pe rând, partidele politice își anunță candidații cu care vor veni în fața electoratului pentru a cere votul de încredere prin care urmează să fie învestit viitorul Parlament al României.

Zilele acestea, și Organizația județeană PSD Hunedoara a stabilit componența nominală a listelor cu care echipa social-democraților hunedoreni vor participa în alegerile parlamentare din noiembrie 2024.

Așa cum era de așteptat, Valea Jiului îl are ca principal reprezentant pe listele parlamentare ale PSD în județul Hunedoara pe actualul senator Cristian Resmeriță, care va deschide lista pentru alegerea viitorilor senatori din partea social-democraților hunedoreni.

Pentru Camera Deputaților, lista PSD Hunedoara este deschisă de actualul deputat Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Validarea celor doi lideri social-democrați în fruntea listelor pentru alegerea viitorilor parlamentari din județul Hunedoara a fost decisă cu unanimitate de voturi în ședința Organizației județene PSD Hunedoara.

Fără nici cea mai mică intenție de partizanat politic, nu putem să nu observăm faptul că, privind comparativ ofertele electorale ale principalelor formațuni politice din județul nostru, de departe PSD propune cea mai listă de candidați. Și de această dată, președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor mizează pe experiență și competență, în dorința nu doar de a câștiga detașat o nouă rundă de alegeri, ci și de a trimite în Parlamentul României oameni care deja și-au dovedit capabilitatea la nivel politic, legislativ și administrativ, la cel mai înalt nivel.

Senatorul Cristian Resmeriță, cel care deschide lista PSD Hunedoara pentru Senat se află deja în fața celui de-al treilea mandat de senator, după ce, în perioada 2008-2016 a fost reprezentant al județului Hunedoara în Camera Deputaților. Lider al social-democraților din municipiul Lupeni de mai bine de două decenii, Cristian Resmeriță a câștigat, la cârma Organizației PSD Lupeni, toate scrutinele electorale care au avut loc în toți acești ani. În Parlament, chiar dacă nu a fost „vedetă” în spațiul public, a avut o activitate legislativă extrem de bogată, mai bine de două treimi din inițiativele legislative pe care le-a inițiat sau susținut, devenind legi cu efecte benefice pentru oameni.

La rândul său, Natalia Elena Intotero, cea care deschide lista Organizației PSD Hunedoara pentru Camera Deputaților este unul dintre cei mai respectați lideri politici ai județului nostru și cei mai apreciați la nivel național. Deputat din 2012 și până în prezent, Natalia Elena Intotero a ocupat, de-a lungul timpului, responsabilități importante în administrația guvernamentală fiind, pe rând, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (în 2009 și 2012), ministru al Românilor de Pretutindeni (în două Cabinete guvernamentale, în 2018 și 2019), iar din anul 2023 ocupă funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

În plus, cei doi candidați care deschid lista PSD Hunedoara pentru Senat, respectiv Camera Deputaților au, dincolo de competența evidentă, calitatea fidelității lor politice, aceștia fiind exclusiv membri ai PSD de-a lungul unei cariere de peste 25 de ani.

Este lesne de observat că nici un alt politician prezent pe listele tuturor formațiunilor politice angajate în competiția electorală pentru desemnarea viitorilor parlamentari nu atinge performanțele politice și de CV ale celor două propuneri prin care Organizația PSD Hunedoara își propune să păstreze și la nivel parlamentar statutul de lider în politica hunedoreană, statut pe care echipa președintelui Laurențiu Nistor l-a imprimat acestei organizații de mai bine de două decenii, de când se află la cârma social-democraților hunedoreni.

Pe lângă cei doi candidați de top cu care PSD Hunedoara deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2024, în oferta politică a social-democraților figurează și alți candidați pe care-i recomandă experiența și competența, dar și propria lor carieră profesională. Asupra acestor aspecte, vom reveni însă într-un alt articol.