„Școala Altfel”, o experiență deosebită pentru copii la Castelul Lupilor Transilvania

„Școala Altfel”, o experiență deosebită pentru copii la Castelul Lupilor Transilvania

Debutul anului școlar 2024-2025 deschide și programul educațional extracurricular intitulat „Școala Altfel”, una dintre cele mai apreciate etape ale procesului educațional din țara noastră, în care elevii pot desfășura activități educative în locuri și spații neconvenționale, din afara unității de învățământ, acumultând astfel cunoștințe și experiențe noi.

În județul Hunedoara, un loc în care „Școala Altfel” le propune elevilor oportunitatea perfectă de a acumula noi cunoștințe și, în același timp, de a petrece o zi întreagă într-un loc de poveste, cu activități diverse și distractive, este „Castelul Lupilor Transilvania”. Situat în satul Chimindia din comuna Hărău (lângă Deva), Castelul Lupilor promite grupurilor de elevi să ofere o zi de neuitat în cadrul programului „Școala Altfel”.

Arhitectura specială a castelului, tărâmul fermecat și poveștile despre cavaleri și prințese, despre zei și regi, despre lupi și despre daci neînfricați, dar și arhitectura unică a machetelor realizate de maestrul Ioan Rodoș (tezaur uman viu) care constituie expoziția miniaturală a satului tradițional românesc, dubate de timpul petrecut la locul de joacă special amenajat în arealul Castelului Lupilor constituie tot atâtea experiențele noi și deosebit de frumoase pentru cei trec pragul acestui obiectiv relevant pentru istoria, tradițiile, cultura și turismul din județul Hunedoara.

În plus, după cum precizează Beniamin Coțan, administratorul acestui complex muzeal, turistic și de divertisment, gazdele oferă grupurilor de elevi care aleg să petreacă la Castelul Lupilor o zi din ”Școala Altfel”, inclusiv experiența fascinantă a unei vizite în ”Zoolandia”, aflată peste drum de Castelul Lupilor. Aici, copiii îi pot întâlni pe struțul Virgil, măgărițele Lola și Lala, cerbul Codruț, lamele Bruno și Leah, alpaca Romeo și Julieta dar și alte animăluțe din mini-parcul zoo, tot așa cum în „Zoolandia” aceștia se pot bucura și de parcul de aventură cu instalații de jocuri special concepute pentru distracția copiilor, iar la ora mesei acestora le este pus la dispoziție faimosul crispy de Zoolandia și cea mai delicioasă limonadă.

„Și eu sunt tatăl a cinci copii și știu cât de important este pentru copiii noștri acest program educațional „Școala Altfel”, tot așa cum știu că dorința lor este ca, în această săptămână specială din anul școlar lucrurile pe care le desfășoară să fie cu adevărat… altfel! De aceea, am gândit acest program comun de la Castelul Lupilor Transilvania și Zoolandia, unde pe lângă lecțiile de istorie pe care copiii le pot învăța odată cu vizitarea castelului, pe lângă lecțiile de cultură și geografie rurală pe care le pot învăța odată cu vizitarea Muzeului Satului Românesc, pe lângă lecțiile de zoologie pe care le pot învăța odată cu vizita la Zoolandia, copiii au parte la noi și de o distracție pe cinste la locurile de joacă din cele două parcuri de distracție precum și de o serie de surprize pe care noi le pregătim pentru cei care aleg să ne viziteze în cadrul acestui program educațional, care deja se bucură aici, la noi, de succes din partea celor care ne-au trecut pragul”, spune Beniamin Coțan, administrator al Castelului Lupilor Transilvania.

Recapitulând, „Școala Altfel” la Castelul Lupilor Transilvania înseamnă:

  • Turul castelului, plin de istorie și mister;
  • Vizitarea grădinii cu machete de case tradiționale românești
  • Acces gratuit la locul de joacă pe două etaje pentru cei mici
  • Plimbare cu trenulețul lupilor,
  • Acces gratuit la toboganele gonflabile pentru distracție nelimitată
  • Ședințe foto alături de mascotele castelului (Lupișor și Scufița Roșie)
  • Vizitarea Magazinului castelului, unde se găsesc suveniruri și amintiri speciale
  • Acces la Restaurantul cu terasă pentru o pauză de relaxare și savurare
  • Vizită gratuită la mini-parcul zoo și de aventură „Zoolandia”.
Mai mult, începând cu 1 octombrie 2024, Castelul Lupilor Transilvania vă invită să descoperiți aici arta prelucrării metalului într-un mod cu totul special. Maestrul fierar Erwin Fleischer va prezenta, în atelierul de fierărie al Castelului, măiestria în transformarea metalului în obiecte unice, lucrate cu pasiune și pricepere, chiar sub ochii vizitatorilor. Fiecare piesă realizată de acesta poartă amprenta tradiției și talentului și va putea fi achiziționată de vizitatori, pentru a lua astfel și acasă o parte din magia castelului.

Toate acestea sunt posibile la Castelul Lupilor Transilvania săptămânal, de marți până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

Locul unde puteți să transformați „Școala Altfel” într-o experiență memorabilă pentru elevi. Pentru rezervări sunați la 0726 620 908.