Drumuri, străzi și parcări, realizate din bani europeni, în orașul Petrila

Drumuri, străzi și parcări, realizate din bani europeni, în orașul Petrila

La Petrila continuă lucrările de modernizare a infrasteructurii rutiere și pietonale, derulate în cadrul obiectivului de investiții intitulat „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila – Etapa I”, proiect finantat prin Regio-Programul Operational Regional Vest 2014-2020 cod SMIS 125636 și continuat prin Programul Regional Vest 2021-2027 cod SMIS 324176 , gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, prin etapizare.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că ADR Vest și Orașul Petrila au semnat noul contract de finanțare din fonduri europene, fapt care a permis continuarea realizarii obiectivelor stabilite în acest proiect.

„Vorbim despre un proiect deosebit de important pentru orașul Petrila, care ne permite să asfaltăm o serie de străzi, să reabilităm trotuare și să modernizăm locurile de parcare din mai multe zone ale orașului nostru. Astfel, în baza acestui proiect, au fost realizate lucrări de modernizare a drumurilor, străzilor și parcărilor în mai multe zone ale orașului Petrila, după cum urmează: strada Digului, strada Minei (lângă blocul 39), strada Cocoșului, strada Prislop, strada Rosia, Parcarea de la Spital de pe strada T. Vladimirescu, Strada Taia A9 și strada Taia A10”, spune primarul Vasile Jurca.

Lucrările propuse și realizate pe aceste străzi sunt complete și au vizat alcătuirea unui strat de uzură din beton asfaltic, a unui strat de legatură din beton asflatic, piatră spartă concasată și fundație din balast. Suprafața străzilor proiectate și suprafețele parcărilor sunt marginite cu borduri carosabile prefabricate, pozate pe un strat de fundație de beton.

În zonele unde sistemul rutier al străzilor aveau așternute straturi de asfalt, s-a pastrat fundația și s-a frezat vechiul asfalt, după care s-a asternut un nou strat de asfalt.

Străzile astfel modernizare în cadrul acestui nou proiect european implementat de Primăria orașului Petrila însumează o lungime de 1840 metri liniari și au fost realizate înainte de etapizarea proiectului. Proiectul de modernizare a drumurilor, trotuarelor, aleilor de acces și parcărilor din orașul Petrila continuă.