Sufrageria Bethlen de la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara este gazda expoziției de artă fotografică intitulată „FOTO Convergențe la castel”, care va fi vernisată sâmbătă, 5 octombrie 2024, de la ora 17,00.
Expoziția cuprinde lucrări care aparțin membrilor Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni, dar și ai membrilor Asociației VARADINUM Foto Club Oradea. Pe simeze vor fi expuse lucrări de artă fotografică ce aparțin următorilor autori: Dan Cristian Griga, Adela Rusu, Marian Plaino, Raul Ghiman, Adrian Cheregi, Ovi D. Pop, Mariana Scubli, Cătălin Arcu, Erika Berdan, Mircea Apostol, Molnár Szilvia, Constantin Lazăr, Iuliana Pașca, Andrei Bundaș, Paula Romocea, Claudiu Guraliuc, Mohammed Arfan Asif, Méhes Miklós, Adriana Ceaușescu, Virgilio Bardossi, Nagy Lajos, Lucian Goga, Rebeca Karako, Csaba Karako, Kenéz Éva (cu toții membrii ai Varadinum Foto Club Oradea), respectiv Francisc Németh, Adrian Gabriel Bartok, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Corici, Daniel I. Iancu, Grigore Roibu, Horea Preja, Isfan Marius, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Alexandru Ștefănescu, Vasile Sârb (cu toții membrii ai Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni.
Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), în calitate de gazdă și Varadinum Foto Club, cu un palmares impresionant, potrivit președintelui acestuia, Ovi D. Pop, care precizează despre clubul orădean că este la ora actuală „cel mai activ fotoclub din România, obținând locul 15 la Campionatul Mondial al Cluburilor, a fost declarant Club Campion al Ungariei, anul trecut și a obținut locul 12, în anul 2021, la Campionatul Mondial al Cluburilor”, prezintă o diversitate stilistică a genurilor abordate, invitând publicul la înțelegerea diversității fenomenului fotografic contemporan.
Așadar, vom vedea, de această data, 41 de lucrări de autor, ale unor artiști la început de drum sau în apogeul creației, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), care reprezintă efortul profesionist de a aduce pe simeză lucrări de un înalt nivel artistic și tehnic.
Președintele AAFH, Grigore Roibu arată că expoziția de la Hunedoara, este rodul prelungirii firești a colaborării parteneriale cu importante instituții muzeale din județul Hunedoara și din țară. „Realismul se întoarce la forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, omul, tradiția, religia, viața rurală sau urbană etc. Intenția organizatorilor și cea a expozanților este de a aduce o contribuție semnificativă la înțelegerea mijloacelor specifice de investigație și cercetare vizuală, care pot sta într-un dialog cu prezentul, cu trecutul sau alte forme de abordare a realității, reprezentări procesuale ce se înscriu în stăruința de a înțelege mai bine unul din mijlocele de expresie cu o mare putere de expresie și atracție, imaginea fotografică ”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH.
Curatori ai acestei expoziții sunt artiștii fotografi: Ovi D. Pop și Grigore Roibu.
Evenimentul, se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5-27 octombrie 2024.