Vin bani pentru noi investiții în extinderea rețelelor de gaz metan din orașul Petrila

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a semnat astăzi, la București, în în prezența ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian-Ioan Veștea, un nou contract de investiții publice cu finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny‘’.

Contractul, aflat pe lista aprobată a Ministerului dezvoltării lucrărilor publice și administrației, categoria de investiții conform art. 4 alin. (1) din O.U.G. nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, aduce la Petrila resursele financiare necesare pentru realizarea de noi ”Sisteme de distribuție a gazelor naturale, branșamente și racorduri la sistemul de transport al gazelor naturale”.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că prin acest contract vor pytea fi demarate, în perioada următoare, investiții care vizează extinderea rețelei de gaze naturale în orașul Petrila și localitățile aparținătoare Cimpa, Tirici și Răscoala.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi la sediul Ministerului Dezvoltării, Investiților și Lucrărilor Publice cu domnul ministru Adrian Veștea are o valoare de finanțare de 12.000.000 lei. Valoarea totală a proiectului este de 15.630.000 lei cu TVA, în care aproximativ 1.160.000 lei este contribuția concesionarului DELGAZ Grid SA iar diferența urmează să fie acoperită de la bugetul local. Termenul de implementare a proiectului este 31 decembrie 2026, cu posibilitate de prelungire până în 31 decembrie 2028”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta arată că următoarea etapă este scoaterea la licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție.

Zonele vizate prin acest proiect sunt următoarele:

– str. Jieț, str. Cimpa, str. Tirici, str. Răscoala;

– str. Lunca, str. Dobrești, str. Muncii, str. Burdești, str. Birăoni, str. Galerie Cimpa, str. Moșici, str. Colonie Cimpa;

– Str. Mesteacănului, str. A. Iancu, str. Crișan, str. G. Enescu, str. Înfrățirii, str. Muncii, str. Pieței, str. Prislop, str. Tineretului, str. Taia, str. George Cosbuc, str. George Enescu, str. Horea, str. Voievodului, str. Tineretului, str. Crișan.