Editura ARS LIBRI lansează la Salonul Hunedorean al Cărții de la Deva cartea pentru copii „Posh” de Gabriela Toma, cu ilustrații de Laura și Livia Greaca

Editura ARS LIBRI lansează la Salonul Hunedorean al Cărții de la Deva cartea pentru copii „Posh” de Gabriela Toma, cu ilustrații de Laura și Livia Greaca

Editura ARS LIBRI vă invită la prezentarea cărții pentru copii Posh, de Gabriela Toma, cu ilustrații de Laura Greaca și Livia Greaca. Marți, 15 octombrie 2024, la ora 14.00, vă așteptăm la Deva Mall (etajul trei, Salle dʼOr), bulevardul Iuliu Maniu colț cu bulevardul Decebal, din Deva, în cadrul „Salonului Hunedorean al Cărții” pentru a păși, împreună cu autoarea, într-o lume fantastică în care veți întâlni făpturi miraculoase.

Alături de noi vor fi Insp. școlar prof. Luminița Hurgoiu, Director prof. Marioara Cernescu, Prof. Viorica Petronela Luncan și Albert Toma.

 „Pentru mine, Posh este un motan care îți poate schimba viața prin prezența sa diafană și elegantă. Un pisoi dintre cei aleși, care îndeamnă copiii să-și imagineze lumi fermecătoare, să citească semnele și să descifreze coduri. Dacă ajungi la inima păunului sau în a doua căsuță a șotronului, dacă închizi ochii și vezi sutele de licurici din Tlaxcala, vei ști drumul spre Nepantla. Și acolo te va aștepta Posh, Doamna de Obsidian și Domnul de Chihlimbar.” – Gabriela Toma.

Gabriela Toma iubește să călătorească. A explorat culturi din Europa și din America Latină, spațiul care a avut cel mai mare impact cultural asupra sa fiind Mexicul. Aici, a realizat interviuri și a participat la ceremoniile prehispanice de cultură nahua din Mexicul actual. Este pasionată de filosofia dualității, dialogul intercultural, educația non-formală și storytelling. Coordonează proiecte interculturale și de educație muzeală la Muzeul Național al Literaturii Române din București, printre care „Festivalul cultural latino-american” și „Atelierele Thomasinei”. A publicat volumele de versuri: Cântecul geamănului (Editura Humanitas) și Crivacul (Editura Tracus Arte).

Luminița Hurgoiu este Inspector școlar pentru învățământul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și Profesor de Pedagogie la Colegiul Național „Regina Maria” din Deva. Lucrează în învățământ de peste 30 de ani, în decursul cărora s-a bucurat zilnic de lucrul cu copiii. A practicat diferite abordări ale procesului didactic, a experimentat și s-a remodelat continuu ca dascăl, privind copilul în unicitatea lui, ajutându-l să se descopere și să-și valorifice adevăratul potențial.

Marioara Cernescu este Director la Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria. Este Profesor Organizator-Director de Festival Internațional „Ecofest Junior”. Este, de asemenea, Ambasador pentru cultură și pace, numită de Universum Academy-Universitatea Internațională de Pace din Lugano, Elveția. De pe această poziție, susține și promovează la nivel internațional tineri talentați și monitorizează activități culturale și de voluntariat desfășurate în România.

Viorica Petronela Luncan este profesor pentru învățământul primar la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva. Este cadru didactic cu o experiență de aproape trei decenii. Fiind pasionată de învățarea continuă, doamna profesoară a obținut numeroase calificări și specializări, incluzând un master în Managementul Resurselor Umane și studii postuniversitare în diverse domenii educaționale. În plus, este Ambasador al județului Hunedoara pentru cursul de formare digitală dedicat profesorilor, contribuind la modernizarea și digitalizarea educației, la un mod interactiv de învățare.

Albert Toma a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, unde a studiat Traducere și Interpretare. A urmat două masterate, Masteratul European pentru Formarea Interpreților de Conferință și Masteratul în Traduceri Specializate și Studii Terminologice. Este traducător și redactor la Editura Ars Libri.

Înființată în anul 2007, Ars Libri este o editură de prestigiu care a câștigat încrederea publicului prin seriozitate și înalte standarde de calitate ale materialelor editoriale apărute sub egida sa. Ars Libri se poziționează la vârful pieței în ceea ce privește materialele educaționale cu grad ridicat de eficacitate și aplicabilitate, adaptate la curriculum-ul școlar actual și la cerințele societății contemporane. Recent, Ars Libri și-a diversificat gama de carte, deschizându-și portofoliul către literatura străină pentru copii, atât pe categoria de ficțiune cât și pe cea de nonficțiune. Într-un timp scurt, editura a publicat titluri interesante (2-12 ani), apreciate deja de cititori. Ars Libri Junior este un imprint al Editurii Ars Libri. Editura are peste 500 de titluri în portofoliu.