Consiliul Județean Hunedoara a recompensat elevii merituoși care au obținut rezultate școlare și sportive excepționale în anul 2024.

Consiliul Județean Hunedoara a recompensat elevii merituoși care au obținut rezultate școlare și sportive excepționale în anul 2024.

Ultima ședință a CJH din legislatura 2020-2024 a avut parte luni, 14 octombrie 2024, și de un emoționant moment festiv, prilejuit de decercarea unor premii pentru cei mai competitivi dintre tinerii județului.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor și-a dorit să evidențieze în acest fel, încă o dată, faptul că nu doar activitatea forului legislativ județean a stat, în ultimii 4 ani, sub semnul excelenței, că și că în alt domenii de activitate performața și-a făcut simțită prezența în comunitățile hunedorene. De această dată, în prezența consilierilor județeni, președintele Laurențiu Nistor, a felicitat și a premiat elevii care s-au remarcat prin rezultatele lor deosebite la sport și învățătură, în anul școlar 2023-2024.

Astfel, pentru rezultatele obținute la Olimpiadele internaționale, pentru promovarea examenului de Bacalaureat și de Evaluare Națională cu media generală 10, câte o Diplomă de Merit și câte un premiu în valoare de 5000 de lei net au fost acordate următoarelor eleve:

  • Ana-Maria BĂRBOSU, medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024;
  • Cătălina-Sophia CIOCADE, medalie de argint la Campionatele Balcanice de Gimnastică de la Sofia 2024;
  • Ioana-Mihaela PAȘCA, medalie de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) 2024;
  • Aissa MATEȘ, media generală 10 la examenul de Bacalaureat;
  • Daria-Maria BĂLUȘ, media generală 10 la examenul de Evaluare Națională;
  • Patricia PLEȘA-MASTICI, media generală 10 la examenul de Evaluare Națională.

Hotărârea de acordare a Diplomelor de Merit și a stimulentelor financiare în valoare totală de 33.000 de lei a fost aprobată de consilierii județeni întruniți în ședință extraordinară, în sistem videoconferință, în cursul săptămânii trecute.

„Vreau să vă felicit și să vă spun că nici nu știți cât de mândri suntem, noi toți, de rezultatele acestea deosebite pe care le aveți și care fac cinste județului nostru. Ca președinte al Consiliului județean Hunedoara este o deosebită onoare pentru mine să vă aduc aceste mulțumiri și, în numele instituției pe care o conduc, să vă premiez. Mi-aș dori ca an de an să fim puși în situația de a premia tot mai mulți astfel de copii și tineri excepționali și vă asigur că dacă numărul celor care generează performanță va fi de 150 sau chiar mai mare, tot vom găsi fondurile necesare pentru a-i putea premia pe cei care așează în dreptul activității lor la învățătură, sport, cultură ori alte domenii, performanța și excelența”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie,  apreciază la rândul său, gestul administrației județene, din care, la rândul său, face parte. „În cei patru ani de mandat domnul președinte Laurențiu Nistor a acordat o atenție deosebită elevilor merituoși, ca dovadă și în întâlnirea de astăzi a premiat elevii care au obținut media 10,00 la examenele naționale din 2024, precum și elevii care au obținut premii la competițiile internaționale. Felicitări elevilor pentru performanțele obținute! Aprecieri deosebite pentru profesorii coordonatori și pentru părinții lor!”, a declarat Maria Ștefănie.