Debut cu dreptul la ediția a XXIII-a a Salonului Hunedorean al Cărții de la Deva

Debut cu dreptul la ediția a XXIII-a a Salonului Hunedorean al Cărții de la Deva

La Deva s-a deschis astăzi cea de-a XXIII-a ediție a Salonului Hunedorean al Cărții, găzduit la „Salonul de aur” al complexului comercial Deva Mall din centrul municipiului reședință a județului Hunedoara.

La ora deschiderii oficiale a Salonului, incinta Sălii d’Or din Deva Mall a fost literalmente luată cu asalt de un public entuziast, nerăbdător să se afle în universul atât de îndrăgit al cărților. Tineri și vârstnici au răsfoit ceasuri întregi cărți de pe standurile editurilor și au plecat, foarte mulți dintre ei, cu cel puțin o carte achiziționată.

Una dintre cele mai importante activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, manifestarea se bucură de sprijinul constant și generos al Consiliului Județean Hunedoara. Instituția a fost reprezentată la scurta festivitate inaugurală a evenimentului de către administrarorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. Acesta s-a declarat încântat de intersul mare pe care acest eveniment îl suscită atât pentru publicul cititor de carte, cât și pentru editurile românești care sunt prezente aici într-un număr foarte mare.

„Se vorbește des – și poate că pe bună dreptate – despre faptul că nu se mai citește ca în urmă cu zece, douăzeci, treizeci de ani. Că elevii, copiii noștri preferă telefonul mobil, cărții tipărite.  Lumea se schimbă. Acum treizeci de ani nu exista în România telefonul mobil și prea puțini aveau în casă un calculator. Dar, pe de altă parte, e ușor să te plângi, fără a face nimic. Orice efort este justificat, iar echipa PSD care conduce Consiliul Județean Hunedoara a înțeles asta. Iată că Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva organizează anual unul dintre cele mai prestigioase târguri de carte din România, Salonul hunedorean al cărții. Aproape 100 de edituri participante, de la cele locale la cele mai prestigioase edituri naționale, care aduc titluri în premieră și oferă prețuri cu discount. Este singurul mod în care putem încuraja oamenii, copiii să citească, să-și lărgească orizontul și să înțeleagă faptul că prin citit au o șansă în plus în oprice carieră și-ar alege! Felicit colectivul de la Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva și pe managerul Sebastian Bara și vă invit să treceți pragul Salonului hunedorean al cărții”, a arătat, în discursul său, Costel Avram.

Și Instituția Prefectului județului Hunedoara a fost prezentă la festivitatea de deschidere a Salonului Hunedorean al Cărții, aceasta fiind reprezentată de subprefectul Constantin Fulga, care a transmis la rândul său un mesaj în care a evidențiat rolul pe care cartea îl are în formarea educației și culturii în rândul oamenilor de toate vârstele, subliniind că merită evidențiat interesul mare al copiilor și al tinerilor față de un astfel de eveniment.

La rândul său, managerul Bibliotecii județene „Ovid Densușianu”, organizatorul acestui prestigios eveniment cultural, a arătat că Salonul Hunedorean al Cărții este un veritabil dar pe care Biblioteca Județeană îl face iubitorilor de lectură din județ, fiind evenimentul cultural-educativ cel mai îndrăgit și cel mai așteptat,  din portofoliul activităților derulate de această instituție.

„Salonul este, cu fiecare an ce trece, mai bogat, mai apropiat de cititori, invitaţiei noastre îi răspund de la un an la altul tot mai multe edituri din judeţ şi din ţară. Anul acesta sunt alături de noi peste 90 de edituri ai căror reprezentanți, aflați aici, au devenit de-a lungul anilor prietenii noștri fideli. Este de apreciat în cel mai înalt grad prezența lor la Deva, cu ultimele apariții editoriale, cu disponibilitatea permanentă de a dialoga cu cititorii care le vizitează standurile. Editurile participante au acoperit o tematică extrem de bogată, de la romane şi volume de poezie, la cărţi de artă şi călătorii, memorii şi cărţi de istorie, studii etnografice şi cărţi de spiritualitate, manuale şi culegeri pentru toate nivelurile de învăţământ, dicţionare diverse şi enciclopedii. Este important de subliniat că la acest Salon, toate categoriile de vârstă vor găsi cărţi care să le satisfacă gusturile şi aria de interes. Cu siguranță va fi un câştig reciproc, atât pentru edituri, cât şi pentru cititorii noştri dornici să-şi achiziţioneze cărţile preferate din toate domeniile”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

Salonul Hunedorean al Cărții poate fi vizitat zilnic, între orele 10,00 și 20,00 până vineri, accesul publicului fiind gratuit. De asemenea, editurile participante prezintă aici, din oră în oră, lansări de carte iar pentru cele mai multe din titlurile propuse cititorilor prețurile sunt reduse față de costul standard al cărților puse în vânzare.

Fără îndoială, numărul celor care vor lua parte la manifestările din acest an organizate în cadrul Salonului Hunedorean al Cărții, cititori din toate segmentele de vârstă şi de toate categoriile ocupaţionale, va fi foarte mare, iar impresiile vor fi dintre cele mai plăcute.