Noile autorități ale administrațiilor publice locale din județul Hunedoara își intră în drepturi

Primarii și consilierii locali aleși în scrutinul electoral din primăvara anului 2024 urmează să-și intre oficial în drepturi începând de săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin care a confirmat că, în aceste zile, au început să sosească la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara hotărârile emise de instanțele judecătorești privind validarea mandatelor primarilor și consilierilor locali.

Aceasta a precizat că, în termenul legal de 5 zile de la primirea acestor documente, Instituția Prefectului județului Hunedoara va ănceoe emiterea deciziilor de convocare a noilor autorități ale administrațiilor locale din comunele, orașele și municipiile județului Hunedoara, pentru dsfășurarea ședințelor de constituire și depunerea jurământului de către primar și consilierii nou aleși.

Prefectul județului Hunedoara, Florin Doris Visirin a mai precizat că atât domnia sa cât și ați funcționari ai Instituției Prefectului Județului Hunedoar vor participa la toate ședințele de constituire a consiliilor locale, precum și la ședința de constituire a noului Consiliu județean Hunedoara.

Tribunalul Hunedoara a emis astăzi și decizia de validare a mandatelor pentru viitorii consilieri județeni, precum și pentru președintele Consiliului județean Hunedoara, noul for legislativ hunedorean urmând, de asemenea, să fie constituit în zilele următoare.