Actorul Robert Vladu, de pe scena teatrului din Petroșani în marile producții cinematografice ale anului 2024 din România

Actorul Robert Vladu, de pe scena teatrului din Petroșani în marile producții cinematografice ale anului 2024 din România

Robert Vladu, tânătul actor al Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani dovedește, pe zi ce trece, că este deja un nume deosebit de apreciat în rândul slujitorilor Thaliei, prin rolurile de excepție jucate pe scena teatrului din Valea Jiului, ci și un actor talentat, capabil să-și găsească un binemeritat loc alături de actorii de top ai României contemporane, inclusiv în valoroase producții cinematografice.

Cele mai recente demonstrații de acest fel sunt date de prezența actorului Robert Vladu în distribuția unor filme de anvergură, așteptate cu sufletul la gură de cinefilii români. Un astfel de film este și „Candidatul perfect”, un film realizat de Bromania, sub bagheta tânărului și apreciatului regizor Alex Coteț. În această comedie, care se anunță a fi comedia anului 2024 (la concurență poate doar cu alegerile reale de pe scena politică românească!), Robert Vladu joacă într-o distribuție de zile mari, alături de Andi Vasluianu, Cătălina Grama, Alex Bogdan, Matei Dima, Nicu Banea, Cătălin Herlo, Iulian Postelnicu, Alexandru Ion ș.a.

Filmul „Candidatul perfect” urmează să fie lansat în cinematografele din întreaga țară marți, 22 octombrie 2024.

Pe actorul Robert Vladu îl veți putea vedea însă și într-o altă producție cinematografică pregătită pentru întâlnirea cu cinefilii în ultima parte a anului 2024. De data aceasta este vorba despre un film de artă, o dramă socială plină de curaj: „Ecaterina”, film scris și co-regizat de Daniel Oancea. În această nouă producție cinematografică, Robert Vladu joacă alături de o seamă de actori valoroși, din distribuție făcând parte și celebrul creator de modă Cătălin Botezatu.

„Ecaterina” este un film emoționant și plin de suspans, care explorează curajul și puterea de neînfrânt a unei fetițe ce se confruntă cu circumstanțe cutremurătoare. Povestea începe cu Ecaterina, o fetiță curajoasă care își pierde mama din cauza cancerului. Rămasă fără familie, ea este dusă la un orfelinat de către vecinul său, un polițist devotat. Deși acesta ține foarte mult la Ecaterina, programul său încărcat și statutul său de bărbat neînsurat îl împiedică să aibă grijă de ea. Viața la orfelinat ia o turnură dramatică pentru Ecaterina. Ea descoperă treptat că directorul instituției este implicat într-o conspirație terifiantă, alături de șeful poliției, în care copiii sunt pregătiți pentru traficul de organe. Educația dură și metodele brutale de corecție sunt menite să-i facă pe copii ascultători, creând o atmosferă de frică constantă și presiune. În ciuda inițialei sale neputințe, Ecaterina găsește în sinea sa curajul necesar pentru a supraviețui și a se împotrivi. Planul de salvare este pus la punct de vecinul ei polițist și de o profesoară nou-angajată la orfelinat, între care se dezvoltă o poveste de apartenență și dragoste. Împreună, ei reușesc să conceapă un plan ingenios pentru a demasca și a înfrunta rețeaua criminală. Eforturile lor comune duc la desființarea rețelei și salvarea multor copii, aducând în cele din urmă infractorii în fața justiției.

Robert Vladu spune că „Ecaterina” nu este doar un film de suspans, ci și o poveste despre curaj, prietenie și lupta neobosită pentru dreptate care evidențiază puterea incredibilă pe care o poate avea un copil atunci când decide să lupte pentru ceea ce este corect, chiar și în fața celor mai cumplite temeri.

„Mă bucur nespus de mult că pot fi, într-un fel, reprezentant al Văii Jiului în aceste filme de anvergură realizate în România, că pot fi parte a unor proiecte cinematografice care sunt convins că vor fascina publicul și, desigur, sunt mândru că am primit încrederea producătorilor pentru a fi distribuit în aceste filme, fapt ce reprezintă un alt important pas înainte în cariera mea de actor”, ne-a mărturisit Robert Vladu.

Actorul Robert Vladu este craiovean de origine, dar se declară îndrăgostit de Valea Jiului, locul în care a debutat ca actor la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani, în anul 2022. Este absolvent al Facultății de Teatru Craiova şi, pe lângă statutul de angajat al teatrului dijn Petroșani este colaborat și la Teatrul Naţional Craiova şi Teatrul de Artă din Deva. În egală măsură, Robert Vladu este și un fin și talentat poet, autor de poezie postmodernistă la fel cum este și un talentat muzician.