În era digitalizării, provocările pe care le ridică securitatea cibernetică, protecția datelor și navigarea în siguranță pe Internet sunt esențiale, iar cunoașterea realităților și mai alea a modalităților de protecție împotriva atacurilor cibernetice este o necesară formă de educație. În acest context, la Petroșani a avut loc un inedit și interesant eveniment de diseminare a rezultatelor unui proiect inovator, derulat de Asociație EOS România în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din localitate.
Acest eveniment a oferit o platformă interactivă pentru exploararea cursului de securitate cibernetică dezvoltat în cadrul proiectului intitulat CubAReverse. La eveniment au participat profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Școala gimnazială nr. 5 Petroșani. Aceștia au avut oportunitatea de a experimenta în mod direct utilizarea tehnologiei AR/VR pentru identificarea și contracararea atacurilor cibernetice, într-o manieră practică și inovatoare.
„ A fost o oportunitate excelentă pentru cadrele didactice să exploreze conținutul cursului de securitate cibernetică dezvoltat în cadrul proiectului și să experimenteze direct modalitățile de identificare și contracarare a atacurilor cibernetice, utilizând tehnologia AR/VR/. Mulțumim mult colegilor noștri de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani pentru găzduirea acestui eveniment și pentru sprijinul acordat în organizarea sa!”, au precizat reprezentanții Asociației EOS România.
Proiectul CybARverse își propune să aducă un plus de valoare în educația tehnologică din județ, pregătind tinerii pentru viitorul digital și contribuind la dezvoltarea competențelor lor în domeniul securității cibernetice, prin intermediul unor tehnologii moderne precum realitatea augmentată și virtuală.