Spitalul din Vulcan a fost acreditat ca spital de gradul III

Spitalul din Vulcan a fost acreditat ca spital de gradul III

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a finalizat procedura privind cererea de acreditare a Spitalului Municipal din Vulcan, solicitată de conducerea unității medicale după că, în anul 2019, unitatea medicală își pierduse acreditarea privind calitatea serviciilor medicale.

Documentul a fost publicat astăzi ân Monitorul Oficial, după cum a informat primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu. „Se încheie astfel o muncă asiduă depusă de echipa de management a Spitalului Municipal Vulcan și de întreaga echipă de la Spital, activitate pentru care administrația publică locală a acordat tot sprijinul necesar. Mulțumesc managerului și tuturor angajaților spitalului pentru efortul depus”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta a precizat că punctajul obținut de Spitalul din Vulcan în evaluarea ANMCS a fost de 84,24 de puncte, ceea ce corespunde gradului III, foarte aproape însă de obținerea gradului II în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale. „Rezultatul este considerat drept unul foarte bun, în condițiile în care obiectivul nostru era acela de a obține acreditarea Spitalului cu gradul IV. Asta înseamnă că unitatea medicală din Vulcan a făcut pași semnificativi înainte iar calitatea serviciilor medicale a crescut la toate capitolele”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.

În opinia acestuia, rezultatul acreditării ANMCS este și rod al investițiilor semnificative care s-au făcut în ultimii ani, investiții care au permis modernizarea secțiilor de specialitate, extinderea compartimentelor de servciii medicale ș.a.m.d. „În cadrul spitalului avem acum pe deplin funcțional un compartiment de obstetrică-ginecologie, o secție de pediatrie, un compartiment de recuperare medicală medicină fizică și balneologie, un  compartiment de cardiologie,  un compartiment de medicină internă, unul de ATI, un compartiment de paliative, un compartiment de primire-urgență și secția de boli infecțioase. De asemenea, dacă vorbim de Ambulatoriul Spitalului, pe lângă laboratorul de radiologie și imagistică și cel de analize medicale, avem cabinet de oncologie- este o noutate în acești ani, endocrinologie, cabinetul de ortopedie, cabinet de medicină dentară, chirurgie plastică, iarăși un cabinet înființat în această perioadă, unde se face microchirurgie reconstructivă, cabinet de nutriție și diabet, urologie, cardiologie, dermatologie, avem și un cabinet de psihiatrie, ORL, cabinetul de pedriatie, pneumoftiziologie și cabinetul de boli infecțioase și dispensarul TBC”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Acesta a mai precizat, de asemenea, că sunt purtate discuții și pentru atingerea unui alt obiectiv asumat de echipa managerială: redeschiderea secției de chirurgie, cu șanse mari de reușită pentru anul 2025.

Clădirea actuală a Spitalului Municipal Vulcan a fost preluată în anul 1970 de la Trustul Judetean de Construcții la Ministerul Sănătății, fiind transformată din cămin muncitoresc în unitate spitalicească. Lucrările de reabilitate și modernizare a Spitalului Municipal Vulcan au început în anul 1996 și în prezent continuă cu implementarea unui proiect european de anvergură care vizează modernizarea Ambulatoriului, în paralel derulându-se permanent lucrări de întrețijnere și modernizare a unității medicale susținute de Primăria și Consiliul local Vulcan.

Dezvoltarea sectorului medical rămâne o prioritate pe agenda administrației publice locale, după cuj a dat asigurări primarul Cristian Merișanu. Acesta spune că odată cu obținerea acreditării Spitalului din Vulcan ca spital de gradul III, calitatea serviciilor medicale de aici va crește corespunzător, odată cu creșterea încrederii pacienților în actul medical de care pot beneficia aici.