Universitatea din Petroșani a fost gazda Târgului de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră 2025

Universitatea din Petroșani a fost gazda Târgului de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră 2025

Universitatea din Petroșani a găzduit cea de-a XV-a ediție a Târgului de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră 2025, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara.

Evenimentul a reunit, la Biblioteca Universitară reprezentanți ai unor licee și colegii din întreaga Vale a Jiului dar și din alte regiuni, oferind elevilor oportunitatea de a explora diverse opțiuni educaționale și profesionale. Participanții au interacționat direct cu reprezentanții instituțiilor de învățământ superior, obținând informații valoroase pentru viitorul lor academic și profesional.

La deschiderea evenimentului a fost prezent și rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, care a apreciat că interacțiunea tinerilor liceeni cu ofertele de studii postliceale și universitare, dar și cu oportunitățile de carieră în instituțiile școlare militare este una de bun augur, având în același timp un rol esențial în promovarea ofertelor educaționale de acest tip, astfel încât tinerii absolvenți de liceu să-și poate forma o idee cât mai clară în ceea ce privește oportunitățile de continuare a studiilor.

Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră 2025 a avut loc, simultan, la Petroșani, Deva și Hunedoara. La acestă ediție a Târgului de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră, 25 de universități și școli postliceale din întreaga țară vor avea reprezentanți în cele trei locații pentru a prezenta programele academice și oportunitățile de studiu, facilitând astfel un proces de luare a deciziilor informate pentru tinerii aflați în pragul maturității educaționale: Universitatea din Petroșani, Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara – Facultatea de Asistență Medicală; Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara; Universitatea Politehnică Timișoara; Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca; Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca- extensia Reșița; Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad; Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; Facultatea de Inginerie Hunedoara; Universitatea Maritimă din Constanța; Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu; Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov; Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București; Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca; Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani; Universitatea din Oradea; Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanța; Centrul Militar Județean Hunedoara; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara; Școala Postliceală Sanitară Hunedoara (Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”); Școala Postliceală Sanitară „Henri Coandă” Hunedoara; Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Deva; Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Orăștie; Școala Postliceală Sanitară „Regina Maria” Lupeni; Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Călan.

De asemenea, potrivit inspectorului școlar general al județului Huneodara, prof.dr. Maria Ștefănie, liceele tehnologice din județ au participat cu oferta educațională de la Învățământul Postliceal și Școala de Maiștri, care cuprinde diverse calificări solicitate pe piața muncii din domenii precum: transporturi, construcții, turism și alimentație, agricultură, estetică și igiena corpului omenesc, protecția mediului, electronica și automatizări.

„Fiind un eveniment cu un impact semnificativ asupra comunității educaționale, Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră își propune să răspundă nevoilor de informare ale elevilor, sprijinindu-i în dezvoltarea unui traseu educațional și profesional coerent. Prin interacțiunea directă cu reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și prin accesul la o gamă variată de resurse educaționale, participanții vor putea face alegeri fundamentate privind viitorul lor academic și profesional. Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și CJRAE Hunedoara adresează mulțumiri tuturor elevilor participanți, universităților, școlilor postliceale și instituțiilor-gazdă fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Implicarea activă a tuturor părților implicate demonstrează angajamentul comun față de excelența educațională și susținerea parcursului profesional al tinerilor din județ”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie.